مهدی خزایی در گفتوگو با بیداربورس افزود: علاوه بر وعدههای انتخاباتی، از دیگر دلایل حمایت دولتمردان از بورس، میتوان به موضوع فروش شرکتهای دولتی به مبلغ ۷۱ هزار میلیارد تومانی در لایحه بودجه میباشد. این که چه درصدی از این مبلغ مربوط به شرکتهای دولتی بورسی باشد هنوز مشخص نیست اما آن چیزی که مشخص است این است که قاعدتا دولت تمایل دارد شرکتهای خود را با قیمتهای بالاتر به فروش برساند. خزایی در ادامه گفت: از جمله شرکتهایی که امکان فروش آنها توسط دولت وجود دارد میتوان به فارس، نمادهای پالایشی، نمادهای بانکی و ... اشاره کرد. با توجه به موارد مذکور به نظر میرسد بازار به این سناریو وزن داده است.
این تحلیل گر بازار سرمایه به نکته مهم اشاره کرد و گفت: شفاف شدن بودجه در جهت مثبت فراتر از انتظارات بود و همچنین با توجه به اینکه دولت در ادامه سال نمیتواند اوراق منتشر کند پس احتمال اینکه دولت از پایه پولی استفاده کند وجود دارد در نتیجه انتظارات کاهش نرخ بهره نیز وجود خواهد داشت.
وی تصریح کرد: در کنار این موارد مثبت، ریسک کاهش نرخهای جهانی وجود دارد اما مهمتر از آن دخالت های دولت در بازار سرمایه، چه در جهت مثبت و چه در جهت منفی است که در بلند مدت هیچگاه به نفع بازار سرمایه نخواهد بود.
خزایی در پایان گفت: با توجه به معاملات بازار تا زمانی که ورود پول مستمر به بازار صورت نگیرد نمیتوان نسبت به رشد پایدار و شاخص یک میلیون و هفصد و یا دو میلیون واحد فکر کرد. اما میتوان گفت تشکیل پرتفویی متنوع از نمادهای بنیادی و صندوقهای درآمد ثابت، به دید بلند مدت، استراتژی مناسبی برای این روزهای بازار باشد.
کارشناس تحلیل کارگزاری آگاه گفت: به نظر میرسد رشد این روزهای بازار ناشی مواردی از قبیل شفاف شدن برخی از ابهامات بودجه، نسبتهای p/e جذاب در نمادهای بزرگ مانند فولاد، کاهش گپ بین دلار بازار آزاد و دلار نیما و همچنین اظهار نظرهای مسولان دولتی مبنی بر حمایت دولت از بازار سرمایه میباشد.
کد خبر 11191
نظر شما